VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 25: Dorothée Loorbach & Pim Zielman

In deze aflevering van de Blijven Smeren podcast is er niet één, maar zijn er twee makers uit de regio Zwolle te gast. Makers die afzonderlijk van elkaar werken, maar wel overeenkomsten hebben.
Deze aflevering: schrijver, spreker, dichter en trainer Dorothée Loorbach en drummer en beeldend kunstenaar Pim Zielman in gesprek over het combineren van verschillende disciplines in je werk, de creativiteit uiten die in je zit, en kunst verbinden met plekken waar het (nog) niet is.
Een podcast van VAKTOR makershuis vanuit de studio van Hedon in Zwolle.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 24: Fokko Mellema & Robin Scherpen

In deze aflevering van de Blijven Smeren podcast is er niet één, maar zijn er twee makers uit de regio Zwolle te gast. Makers die afzonderlijk van elkaar werken, maar wel overeenkomsten hebben.
Deze aflevering: muzikanten Fokko Mellema en Robin Scherpen in gesprek over het vinden van je eigen weg en autonomie als maker, en hoe je trouw blijft aan die eigen autonomie.
Een podcast van VAKTOR makershuis vanuit de studio van Hedon in Zwolle.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 23: Judith van der Klip & Tamara Stoffers

In deze aflevering van de Blijven smeren podcast is er niet één, maar zijn er twee makers uit de regio Zwolle te gast. Makers die afzonderlijk van elkaar werken, maar wel overeenkomsten hebben.
Deze aflevering: violiste Judith van der Klip en beeldend kunstenaar Tamara Stoffers in gesprek over o.a. het werken vanuit een sterke fascinatie. Voor Judith is dit haar viool en voor Tamara is dit de Sovjet-Unie. Hoe zet je datgene wat jouw zo fascineert om in een kunstwerk of performance?
Een podcast van VAKTOR makershuis vanuit de studio van Hedon in Zwolle.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 22: Jehudi van Dijk & Tosca van den Braak

In deze aflevering van de Blijven Smeren podcast is er niet één maar zijn er twee makers uit de regio Zwolle te gast. Makers die afzonderlijk van elkaar werken, maar wel overeenkomsten hebben.
Deze aflevering: beeldend kunstenaars Jehudi van Dijk en Tosca van den Braak in gesprek over werken met en vanuit verschillende materialen, de waardering van kunst en de invloed van sociale media op kunst.
Een podcast van VAKTOR makershuis vanuit de studio van Hedon in Zwolle.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 21: Demi Kleinmeulman & Lieke van der Vegt

In deze aflevering van de Blijven Smeren podcast is er niet één, maar zijn er twee makers uit de regio Zwolle te gast. Makers die afzonderlijk van elkaar werken, maar wel overeenkomsten hebben.
Deze aflevering: theatermakers Demi Kleinmeulman en Lieke van der Vegt in gesprek over het al dan niet in beweging zetten van mensen doormiddel van kunst, maatschappelijke thema’s en het onderzoeken en bevragen ervan.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 20: Dorien Bolhuis

In deze aflevering is Dorien Bolhuis te gast. Dorien is mode- ontwerper en stylist en is altijd op zoek naar een duurzame manier van ontwerpen en maken. Dorien volgt bij VAKTOR het VAK YOU UP!-traject waarbinnen ze onder andere onderzoek doet naar natuurlijke materialen en ambachten om het ontwerpen en maken van kleding te verduurzamen. SOPHI LOU is het label van Dorien.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 19: Yuna Linde

In deze aflevering is Yuna Linde van Theater de Makkers te gast. Theater de makkers is een theatergezelschap dat maakt vanuit ontmoetingen en persoonlijke verhalen van mensen. De makkers zijn dan ook veelal tussen de mensen te vinden.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 18: Jordi Kwakkel

In deze aflevering is Jordi Kwakkel te gast. Jordi is artistiek leider van theaterfirma LINEA REKTA. Met LINEA REKTA maakt Jordi geëngageerd actueel theater met jonge mensen. De voorstellingen spelen voornamelijk op locatie en Jordi hoopt met zijn voorstellingen het publiek te tonen dat de wereld veranderbaar is.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 17: Vuur & Vlam Producties

In deze aflevering zijn Germa Scholten en Marjan Hommes van Vuur en Vlam produkties te gast. Vuur en Vlam is een dansproductiehuis dat gevestigd is in Kampen. Germa en Marjan zijn beide choreograaf en maken dansproducties die voor een breed publiek toegankelijk zijn. Omdat je, zoals ze zelf zeggen, overal over kunt dansen.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 16: Melle Mijnhardt

In deze week is Melle Mijnhardt te gast. Melle is ontwerper, conceptdenker, maker en coach. Melle is eigenaar van FABRIEKFANATIEK en gebruikt haar creativiteit, scherpe blik en nieuwsgierigheid om de ander verder te helpen.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 15: Lieke van der Vegt

Deze week is Lieke van der Vegt te gast. Zij is performancekunstenaar en theatermaker. In haar makerschap balanceert ze op de grenzen tussen ervaringstheater en beeldende kunst en tussen theatraal en museaal in. Haar werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld. Ze volgde bij VAKTOR samen met haar zusje het VAK YOU UP!-traject en is recent begonnen met het Mastertraject.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 14: Joost Vonk & Karel Schepers

In deze aflevering zijn Joost Vonk en Karel Schepers te gast. Joost en Karel hebben de afgelopen drie maanden het VAK YOU UP!-traject van VAKTOR gevolgd. Ze vertellen over hun plan om samen een musical te maken en over hoe het VAK YOU UP!-traject de afgelopen maanden voor ze is geweest.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 13: Jolmer Versteeg

In deze aflevering is Jolmer Versteeg te gast. Jolmer is artistiek leider van theatergroep de jonge honden. Met deze theatergroep maakt hij voorstellingen die vertrekken vanuit (im)materieel cultureel erfgoed en historische gebeurtenissen. Het zijn verhalen die veelal verscholen liggen in een landschap, onze geschiedenis of historische locatie.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 12: Erwin Nyhoff

In deze aflevering is muzikant Erwin Nyhoff te gast. Zijn eerste successen boekte hij met de band The Prodigal Sons en sindsdien is hij niet meer weg te denken van de Nederlandse podia. Een ‘never ending tour’ zoals hij zelf zegt. Maar hoe zorg je voor een tour die nooit stopt?
In deze aflevering hoor je hoe de tour van Erwin ooit begon, waar die nu is, en waar die wellicht nog naar toe gaat.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 11: Ronald Baarda

In deze aflevering is tekenaar en schilder Ronald Baarda te gast. Een gesprek over kunst en de kunstenaar. Wanneer is iets kunst? Wanneer ben je kunstenaar? Of wanneer noem je jezelf zo? En wat is Ronald zelf eigenlijk?

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 10: Tijmen Dokter

In deze aflevering is Tijmen Dokter te gast. Tijmen is theatermaker en publiekshistoricus. In zijn voorstellingen combineert hij geschiedenis met theater en brengt deze op een cabareteske manier.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 9: Robin Kisjes

In deze aflevering is Robin Kisjes te gast. Robin is regisseur en schrijver van theatervoorstellingen. Daarnaast is ze artistiek leider van haar eigen theatergroep Met de botte zijde. Met deze theatergroep maakt ze geëngageerd theater met een komische en absurde twist. De voorstellingen die ze maakt komen voort uit irritaties, vraagstukken of angstkreten uit onze maatschappij.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 8: Stieneke Oeverbeek

In deze aflevering is Stieneke Oeverbeek te gast. Stieneke is beeldend kunstenaar in zoekt in haar werk veelal naar kwetsbaarheid en fragiliteit. Dit geeft ze vorm in onder andere schilderijen, ruimtelijk werk en installaties.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 7: Vera Bon

In deze aflevering is Vera Bon te gast. Vera is muzikaal maker en performer en speelt sinds 2017 met haar Nederlandstalige, poetische liedjes door heel het land. Mette praat met Vera over haar makerschap en de weg die ze tot nu toe heeft bewandeld om haar identiteit als maker vorm te geven.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 6: Marco Hulsebos

In deze aflevering is Marco Hulsebos te gast. Marco heeft een impresariaat in de podiumkunsten, is muzikant en doet verschillende muzikale projecten. Mette spreekt hem over hoe hij ooit als muzikant begon, de hit die hij had met de Boswachters, zijn werk als impresario en de liedjes projecten die hij nu doet.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 5: VAKTOR KICK OFF

Aflevering 5 is een speciale! Deze aflevering staat namelijk in het teken van de VAKTOR KICK OFF. In de Stadsgehoorzaal in Kampen werd deze kick off feestelijk gevierd. Zeven makers die bij VAKTOR een traject volgen presenteerden zich. Mette sprak met drie van hen over hun plannen.

Je hoort: Karel J. Schepers, Yeliz Dogan en Robin Scherpen.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 4: Klub Karmijn

De gasten in aflevering 4 van ‘Blijven smeren’: Karlijn Koel en Willemijn de Jonge van Klub Karmijn. Klub Karmijn maakt film- en theaterproducties. Vorig jaar wonnen de dames het 48 Hour Film Festival met hun film Quarterlife Cruisers. Sindsdien timmeren ze hard aan de weg. Ze reisden met hun film naar Washington en Cannes, zijn alweer bezig met een nieuwe film en onderzoeken het spanningsveld tussen film en theater.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 3: Kilian van Rooij

In aflevering 3 van VAKTORS ‘Blijven smeren’ is violist en componist Kilian van Rooij te gast. Kilian speelt niet alleen viool, hij ademt klassieke muziek. Hij probeert de klassieke muziek meer zichtbaar en toegankelijker te maken. Om dit te verwezenlijken organiseert hij onder andere een festival voor klassieke muziek in Zwolle.

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 2: Silas Neumann

In de tweede aflevering van ‘Blijven smeren’ is theatermaker Silas Neumann te gast. Silas maakt voorstellingen, installaties, podcasts en interventies. Bij elk verhaal zoekt hij een passende vorm. Ook laat hij vaak het onderzoek dat hij heeft gehad om tot bijvoorbeeld een voorstelling te komen, terugkomen in wat hij maakt.

Een spontaan gesprek over Silas’ makerschap en het pad wat hij heeft bewandeld!

VAKTOR-podcast

‘Blijven smeren’ aflevering 1: Jansen en de Boer + Fokko

In de eerste aflevering van de VAKTOR-podcast ‘Blijven smeren’ luister je naar een live opname van de eerste VAKTOR OPEN NIGHT vanuit de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Artistiek leider Yorick Zwart legt uit wat VAKTOR is en welke regelingen er voor makers zijn, Noralie en Willeke van Jansen en de Boer vertellen over hun makerschap en Fokko maakt muziek.