Home Mastertraject

Master­traject

De aanmeldronde voor het nieuwe VAKTOR Mastertraject is inmiddels gesloten.

Het Mastertraject is een traject waarbij we makers de mogelijkheid geven om langere tijd (min. 1 jaar) verbonden te zijn aan VAKTOR en in die tijd van begin tot eind een volledig project op te zetten en uit te voeren. Heb jij plannen voor een groot project waarbinnen je met verschillende disciplines wil bezighouden en je jezelf wil verdiepen in je ontwikkeling als maker in de regio Zwolle*. Het VAKTOR Mastertraject is dan een mooie gelegenheid voor jou om hiermee aan de slag te gaan.

Binnen het Mastertraject word je als maker gekoppeld aan een partnerinstelling in de regio. Die partnerinstelling kan een theater zijn, een poppodium, een museum etc., die zich bezig houdt of wil gaan houden met talentontwikkeling. Samen met deze partnerinstelling ga je een plan opstellen en wordt je begeleid in een traject dat +/- 1 jaar duurt. Deze begeleiding bestaat uit zowel inhoudelijke expertise als ook op zakelijk en productioneel vlak. Bij dit traject hoort een relatief ruim budget en kan er indien nodig gezocht worden naar aanvullende fondsen.

Je werkt in het traject toe naar een presenteerbaar eindresultaat. Dit kan een voorstelling zijn, een concert of een expositie, al naar gelang waar jouw ontwikkeling binnen dit traject toe leidt. Dit eindresultaat zal op meerdere plekken in de regio worden vertoond. Ook zal er met jou gekeken worden naar mogelijkheden voor vertoning buiten de regio. Na afronding van het traject heeft jouw project meerdere vertoningen gehad en ben je klaar voor een verdere uitrol ervan.

 

*Onder de regio Zwolle vallen de gemeentes Kampen, Zwolle, Emmeloord, Hoogeveen, Meppel, Staphorst, Dalfsen, Hardenberg, Nunspeet, Dronten, Steenwijk, Raalte, Zwartewaterland, Ommen, Olst- Wijhe, Elburg, Oldebroek, Hattem en Heerde.

Op dit moment zijn de VAKTOR-partnerinstellingen: Poppodium Hedon (Zwolle), Rabo Theater De Meenthe (Steenwijk), Stadsgehoorzaal Kampen en Zwolse Theaters.