Home Makers Tamara Stoffers

Tamara Stoffers

Tamara Stoffers studeerde Autonome Beeldende kunst en rondde haar studie op de kunstacademie af in 2017. Inmiddels is ze gespecialiseerd in analoge collages.

Hierin onderzoekt ze de complexiteit van de beeldtaal en het visuele erfgoed van de Sovjet-Unie. Met een speelse directheid gaat ze te werk. Haar werken zijn onder andere geëxposeerd in Moskou, Stockholm, Brussel en Rotterdam.

VAKTOR + TAMARA
Langdurige fascinaties zijn Tamara niet vreemd; in de greep van tomeloze ambitie besloot ze contact te zoeken met een expert in de kunstwereld die haar obsessies deelt. Zo begon de langdurige en eenzijdige correspondentie met Ralph Keuning; voormalig directeur van De Fundatie in Zwolle én mede-connoisseur van kunst met communistische bijsmaak. Deze briefwisseling zal de basis vormen voor het project dat Tamara zal uitvoeren onder de vleugels van VAKTOR.

Tamara’s werken dompelen de kijker onder in een disfunctionele wereld van (naïve) goede bedoelingen en onverwachte vervreemdende resultaten. Hierbij laat zij de beschouwer vrij meedrijven op een golf van associaties om uiteindelijk uit te komen bij een persoonlijke interpretatie.