Home Makers Mariavi Molina

Mariavi Molina

MARIAVI MOLINA (1994 Málaga, Spanje) is een klassiek pianiste die momenteel in Nederland woont. Ze wordt omschreven als iemand met een unieke muzikale persoonlijkheid met een kleurrijk en ontroerend geluid. Ze zet zich in om klassieke muziek toegankelijker te maken voor het algemene publiek en creëert een informele en hechte sfeer tijdens haar concerten. Ze houdt van fotografie, kunst maken en video’s maken. Ze vindt het leuk om dit te combineren met haar pianospel om multidisciplinaire projecten te creëren. Twee van die projecten gingen in première bij het kasteel Het Nijenhuis (Museum de Fundatie), Heino (2018 en 2019).

Haar laatste project is een muziektheatervoorstelling over depressie genaamd SHATTERED, gecreëerd samen met sopraan Veronika Akhmetchina met de hulp van het Windows of Opportunity Residency Programme (2022-2023). Ze heeft een aantal prijzen gewonnen, waarvan de belangrijkste de 1e prijs is in de XI Solistencompetitie (2016) georganiseerd door het Conservatorium van Hogere Muziekstudies van Málaga, met de kans om Maurice Ravel’s Pianoconcert in G uit te voeren met het Conservatoriumorkest. Ze won ook de XI Málaga Musical Foundation Award voor het Beste Academische Rapport van het Conservatorium van Hogere Muziekstudies van Málaga 2017, een beurs die haar in staat stelde naar Nederland te gaan om de masteropleiding te volgen bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium.

Pedagogie is een andere van haar passies. Ze geeft momenteel les aan Scholen in de Kunst, Amersfoort en Muziekschool Diemen.