Home Makers Lieke van der Vegt

Lieke van der Vegt

Lieke van der Vegt studeerde als performer af aan de Toneelacademie Maastricht. Als beginnend performancekunstenaar en theatermaker zou ze zichzelf ‘de tovenares van de verbeelding’ willen noemen.

Lieke balanceert graag op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst, tussen theatraal en museaal in. Haar werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld. Met de slimheid en muzikaliteit van vorm, ritme en licht, transformeert ze een ruimte tot een betekenisvolle beleving.

VAKTOR + LIEKE
Lieke werkt binnen VAKTOR twee verschillende concepten uit. Het VAK YOU UP traject zal deze ideeën een boost geven. Binnen het Mastertraject zal dit uitgewerkt worden.

De eerste is ‘RED LIGHT DECONSTRUCT’. Een installatiewerk over de honger naar ontmoeting met de ander.
Rode lampen branden traditioneel in de ramen van een grachtenpand (in Zwolle). Van achter een ruit, biedt Lieke zichzelf aan. Ze nodigt voorbijgangers uit om haar te ontmoeten. Niet als sekswerker, maar als gesprekspartner voor een ontmoeting.

De tweede is ‘OH MY GOD YOU ARE BEAUTIFUL’. Een installatiewerk waarin we als voyeurs naar de buitenwereld kijken. In deze performance gaat Lieke een directe verbinding aan met de locatie in de stad en haar inwoners; haar publiek. Lieke werkt hierbij op het grensvlak van documentair theater, installatie-kunst, wetenschap en technologie.