Home Makers Lieke en Anne van der Vegt

Lieke en Anne van der Vegt

Lieke en Anne van der Vegt studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Lieke in de richting van performancekunstenaar en Anne als regisseur. Hun hele leven werken ze al samen.

VAKTOR + LIEKE + ANNE

Titel: HAAR OP JE TANDEN
Ondertitel: Een voorstelling over huilende heksen en hysterische helden door Anne en Lieke van der Vegt.
‘Heks!!!’
We kennen haar als lelijke, oude trut uit sprookjes; een rimpelige huid, kromme neus en een wrat op haar kin. Heb jij haar wel eens in het echt ontmoet? Gillend op haar bezemsteel?
Ze vraagt zich af waarom de aarde daar beneden haar toeschreeuwt. Nu spuugt ze. Ze spuugt op de aarde die haar naar beneden haalt, in vlammen werpt en tot as verbrandt.
In de voorstelling ‘Haar op je tanden’ gaan performers en zussen Anne en Lieke van der Vegt op zoek naar hun innerlijke heks. Vanuit hun interesse in de heksenjacht 500 jaar geleden kijken ze terug naar de heks die voor hen de weg heeft vrijgemaakt, en laten haar uit as herrijzen. ‘We smijten ons voorbij de brandstapels en halen onze tong langs het vuur, vals giechelend vanuit onze heksensabbat. We brouwen een toverachtige voorstelling met magic, music, history en hystery!!!!

Spel & concept: Lieke en Anne van der Vegt
Eindregie: Noah Janssen
Sounddesign: Mathijs van Til
Artistieke begeleiding: Sjoeke-Marije Wallendal
Kostuums: Nine van Weert
Posterbeeld: Hindele Zondervan
Deze productie wordt gemaakt met ondersteuning van VAKTOR Makershuis, Zwolse Theaters, VIAZUID, Stichting het Hervormd Weeshuis, Toneelacademie Maastricht, en Stichting Abracadabra.