Home Makers Judith van der Klip

Judith van der Klip

Judith van der Klip is een violiste die veel muziekgenres kent. Naast het spelen in haar eigen klassieke strijkkwartet, werkt ze geregeld samen met klassieke pianisten Jisk Lieftink en Tobias Borsboom. Ook schreef Judith arrangementen en speelde ze als muzikant mee op producties van onder andere: Alain Clark, Typhoon, Blaudzun, Tangarine, Martin Garrix (Area21), DOOL (Raven van Dorst), het Malando Orkest, Anne Brun, Armin van Buuren en Mr. Probz.

In het voorjaar van 2023 gaat Judith toeren langs theaters met pianist Tobias Borsboom en Bandoneonist Toni Pezzanov. Hierbij vertaalt zij haar onderzoek over de geschiedenis van haar viool naar een muziektheatervoorstelling. 

VAK YOU UP! + JUDITH
Naast de muzikanten waarmee Judith werkt, wil ze hiervoor binnen het VAK YOU UP!-traject samenwerken met een tekstschrijver, een regisseur en een acteur. De wens ontstond om een acteur toe te voegen die haar viool kan laten spreken. Door deze toevoeging ontstaat er op het toneel de ruimte om in gesprek te gaan met Judiths viool; alsof het een levend wezen is.

Binnen VAK YOU UP onderzoekt Judith hoe ze deze extra dimensie optimaal kan benutten. Het doel: historische feiten én Judiths persoonlijke gevoel en verhaal dichter bij het publiek brengen om zo de grenzen tussen theater, muziek, klassiek en pop te doorbreken.